Epilare Inghinala

Epilarea Inghinala

Mai multe informatii

In vechiul Egipt, femeile si barbatii prefereau ca metoda de infrumusetare indepartarea totala a parului de pe corp cu ajutorul unei lotiuni realizata din miere si lamaie. Femeile puneau mai mult accent asupra acestui aspect, fapt precizat de-a lungul istoriei. Europenii au neglijat insa un timp aceasta "metoda de infumusetare" exceptie facand perioada din Evul Mediu, in care epilarea a devent un adevarat "trend" prin revenirea in "scena" a cruciatilor din Orientul Mijlociu. La inceputul anilor 20, odata cu aparitia rochilor scurte si decoltatae, a aparut si tendinta de indepartare a parului axilar de pe picioare.

Dar epilarea este si un gest social pentru a te pune in valoare, pentru a aparea cu o piele neteda in confruntarea cu privirile celorlalti. Desi epilarea inghinala este considerata de multi un subiect intim, aceasta exista si se practica de multe persoane. Pe forumurile de pe internet gasim sute de intrebari referitoare la acest tip de epilare. Atat barbatii, cat si femeile, doresc sa cunoasca cat mai multe metode si modele fara a fi judecati gresit. Chiar daca in cea mai mare parte a timpului, zona inghinala este o parte a corpului bine ascunsa, aceasta nu inseamna ca nu necesita o ingrijire speciala. Ba dimpotriva! Se stie ca aceasta mai are un rol igienic, de păstrare în cea mai bună curăţenie a zonei genitale. Trebuie insa precizat ca nu toate femeile se pot acomoda cu epilarea partiala sau totala din cauza iritaţiilor locale, uneori foarte supărătoare. Iar pe de alta parte, nu toate femeile reusesc sa acorde atentie zonei genitale, care trebuie repetata in mod periodic (de la câteva zile, la 1-2 săptămâni, în funcţie de dorinţă şi scop).

Metodele "traditionale" de indepartare a parului - cu ceara, crema epilatoare sau lama - vor ramane in curand doar o amintire pentru multe femei. Epilarea definitiva sau pe termen lung cu laserul este o metoda tot mai des utilizata chiar si in Romania.

Epilarea inghinala totala este cunoscuta si sub denumirea de "epilatul brazilian". Ea reprezinta indepartarea totala a parulului pubian. Multe persoane opteaza pentru acest tip de epilare deoarece au un sentiment placut in urma indepartarii acestuia. Aceasta se realizeaza cu ajutorul laserului sau prin intermediul luminii intense pulsate, care isi exercita efectul prin fototermoliza selectiva – adica lumina de mare energie este absorbita de firele de par ce contin melanina, aceasta fiind convertita in caldura, care distruge tintit celulele germinative ale foliculului pilos – cele responsabile de cresterea firelor de par. In plus, tratamentul este realizat numai in faza de crestere a ciclului pilos, in celelalte 2 faze firul intrand in repaus. Din acest motiv este necesar sa se urmeze mai multe sedinte de tratament pentru a atinge procentul maxim de epilare, care este de aproximativ 90-95%. Insa, niciodata nu putem vorbi de o epilare totala, adica 100%. Un procent mai concret ar fi in jur de 90% iar un aspect important de retinut este ca firele devin mult mai depigmentate si mai subtiri, aproape ca parul velus ("puf"). Parul epilat continua sa "creasca" inca 7-14 zile, desi propriu-zis nu mai creste, deoarce radacina a fost distrusa in urma tratamentului. Apoi acesta cade si, in timp de 6 saptamani, epilarea este cvasitotala.

Tratamentul nu este dureros. Aparatele moderne au in componenta un sistem de racire a zonei tratate, impulsurile luminoase ale laserului fiind atenuate imediat.

Dupa realizarea epilarii totale este recomandat sa se urmeze anumite sfaturi:

  • cateva zile sa se evite lejeria stramta, sa se foloseasca lenjerie din bumbac, pana la disparitia iritatiilor.
  • in ziua realizarii epilarii sa nu se faca baie fierbinte.
  • evitarea atingerii cu mainile a zonei epilate deoarece exista riscul aparitiei foliculitei.
  • timp de 2 zile dupa tratament este bine sa se evite solarul si sauna.

Epilarea inghinala braziliana cu ceara tine in jur de 2-3 saptamani, urmand ca dupa un numar de sedinte, epilarea sa se realizeze la un interval de o luna si jumatate sau chiar doua luni.

Mai multe informatii